KUNSTUTSTILLING PÅ ST CROIX , FREDRIKSTAD 23.0901.10 1996.

gamle makeri 93

 

 

Rune var I denne perioden inspirert av Jakob Weidemann , de hadde det til felles at naturen var en felles inspirasjon og vi begynte å diskutere en utstilling som vi begge skulle bidra med .

Litt info om Jakob Weidemann “:

 

 

Jakob Weidemann (født 14. juni, 1923 i Steinkjer, død 19. desember, 2001) var en norsk kunstner. Weidemann regnes som en av de viktigste kunstnerne innen norsk modernisme på 1950-tallet, og han var en foregangsperson for det abstrakte maleriet i Norge i tiårene etter andre verdenskrig. Weidemanns verk «Storfuglen letter» (1959) er kåret til et av Morgenbladets 12 viktigste kunstverk.

 

Karakteristisk er hans abstrakte, ekspresjonistiske malerier med naturen som inspirasjonskilde. Etter en del eksperimentering med forskjellige stilarter på 40 og 50-tallet slo Weidemann endelig rot i noe som kan kalles en ekspressiv, lyrisk-abstrakt kunst med naturen som inspirasjonskilde og utgangspunkt. Flere av hans senere arbeider kalles «Inntrykk fra naturen». Andre kjente titler er «Interiør», «Veien til Jerusalem», «Storfuglen letter», «Tåke i Getsemane» og «Hommage à El Greco».

Han har utført monumentalarbeider i Steinkjer kirke (1965) og i Store MaihaugsalLillehammer (1967).

Les “mer”:https://no.wikipedia.org/wiki/Jakob_Weidemann

 

Vi hadde nå leiet oss ett gammelt hus I utkanten av Fredrikstad , som hadde en underlig konstruksjon, det hadde 2 andreetasjer , I den ene enden var det ett stort atelier og I den andre delen laget jeg meg ett datarom .

Vi betsemte oss for å leie ett romp å aktiviteteshuset St Croix , en meget hyggelig atm,mosfœre med kafe og en mengde aktiviteter for barn og vokstne .

Utstillingen var meget vellykket , selv om salget ikke var overveldende , men like viktig var ∂et å bli sett ettersom det var en stund siden siste utstilling/

Det skjer idag på GALLERI  «GRÅBØLSØDEGÅRDEN»:https://www.moss-avis.no/vis/kalender/events/31293315

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s